در یک تصادف به علت نداشتن گواهینامه، برادرم را به عنوان راننده معرفی کردم. چه مجازاتی میشوم؟ برابر ماده ۶۲ قانون بیمه اجباری «هرگاه شخص برخلاف واقع خود را به عنوان راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه معرفی کند، به مجازات حبس درجه 7 محکوم میشود، راننده نیز چنانچه در این امر تبانی کرده باشد به مجازات مذکور محکوم میشود.» رانندگی بدون گواهینامه نیز، برای بار اول به حبس تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی تا ده میلیون ریال و یا هر دو مجازات و در صورت ارتکاب مجدد به دو ماه تا شش ماه حبس خواهد بود.
کارفرما مرا بیمه نمیکند میتوانم شکایت کنم؟ بر اساس ماده 148 قانون کار و تفسیر آن، کارگر به صورت قانونی این حق دارد تا در صورت عدم پرداخت حق بیمه از کارفرمای خود شکایت کند. بدین منظور می توانید از طریق هیات های تشخیص اداره کار پیگیری کنید. در این فرآیند، حقوقی که به حسابتون واریز میشده یک دلیل مهم برای اثبات رابطه استخدامی است. توصیه میشود پیش از مراجعه با یک وکیل مشورت نمایید.
در صورتی که بیمهنامه خودرو دارای تخفیف باشد، مالک میتواند تخفیفات آن را به وسیله نقلیه دیگر از همان نوع، به خود یا همسر، والدین یا اولاد بلاواسطه، منتقل کند و به خریدار خودرو تحویل ندهد.
اگر شخصی قبل از مرگ ملکی را به نام یکی از فرزندان و یا ورثه خود منتقل کند و یا مالی را به او ببخشد؛ هیچ کدام از انتقالات قبل از فوت تاثیری بر میزان سهم الارث فرد مذکور نخواهد داشت.
ازدواج مجدد مرد اعم از عقد دائم یا موقت باید تابع شرایط قانونی باشد، مرد برای ازدواج مجدد و ثبت آن به اجازه همسر اول خود احتیاج دارد در غیر این صورت مرتکب جرم شده است و مطابق با ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ مجازات آن جزای نقدی درجه ۵ یا حبس تعزیری درجه ۷ است. همچنین زوجه در صورت اثبات ازدواج مجدد همسرش میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند، البته باید توجه داشته باشیم اگر ازدواج مجدد مرد ناشی از امتناع زوجه در ایفای وظایف زناشویی باشد، این اقدام از مصادیق شروط ضمن عقد و ایجاد حق تقاضای طلاق نیست.
از آنجا که ارث در حقوق ایران از قواعد آمره محسوب می شود، نمی توان خلاف آن توافق نمود؛ پس چنین شرطی در عقد موقت، وجهه قانونی ندارد ولی طرفین می توانند تا یک سوم اموال خود را نسبت به هم وصیت کنند.
مطابق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی، هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل درمعرض خطر باشد، محکمه میتواند به تقاضای اقربای طفل یا قیم، یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفلمقتضی بداند، اتخاذ کند. مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین عبارت است از: اعتیاد زیانآور به الکل، مواد مخدر و قمار. اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء. ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی. سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدیگری و قاچاق. تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.
به استناد ماده ۱۷ جرائم رایانه ای منتشر کردن فیلم و عکس دیگران و در دسترس قرار دادن آن را بدون رضایت آنها جرم انگاری کرده است. ولی علی رغم تاکید شدید قانون اساسی بر حفظ حریم شخصی افراد، صرف ضبط صدا، برای افراد عادی جرم انگاری نشده است.
قرارداد اجاره، عقدی است لازم، که جز در موارد معین، در قانون، امکان فسخ آن برای هیچ یک از طرفین وجود ندارد. لذا بدون توافق بین موجر و مستاجر و موارد و شرایطی که در قرارداد ذکر شده امکان فسخ آن وجود ندارد.
به استناد ماده 322 قانون آیین دادرسی کیفری، خویشاوندی سببی و نسبی به هیچ عنوان مانع از شهادت افراد نیست و بر خلاف تصور عموم، اعضای خانواده و فامیل میتوانند شهادت دهند و شهادت آنها صحیح است.
مطابق ماده 24 قانون جدید نحوه اجرای محکومیتهای مالی، وسیله نقلیه شخصی که جزء وسایل کار افراد محسوب نمیشود، جزء مستثنیات دین نیست. اما رانندگانی که خودرو، وسیله کار آنهاست و با آن امرار معاش می کنند، بر اساس بند (ه) همان ماده جزء مستثیات دین محسوب میشود.
به استناد ماده 351 قانون مجازات اسلامی ولی دم، همان ورثه مقتول است؛ به جز همسر اعم از مرد یا زن که حق قصاص ندارد. اما اگر صاحب حق قصاص فوت کند، حق قصاص به ورثه او اعم از زوج یا زوجه میرسد.(353)
مرجع تشخیص اراضی زراعی و کشاورزی و باغات، وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای جهاد در استانها هستند لذا کلیه استعلامات در این خصوص توسط مراجع قضایی و اداری، باید از این وزارتخانه و سازمان ها اتخاذ شود. پاسخ این وزارتخانه به منزله نظر کارشناس رسمی دادگستری و قابل استناد است.از این جهت اداراه ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی و مراجع اداری و قضایی مکلف هستند هرگاه شخصی تقاضای تفکیک یا تقسیم یا افزاز اراضی باغی و زراعی و یا تغییر کاربری آنها را در خارج از محدوده شهرها و شهرک ها داشته باشد از سازمان جهاد کشاورزی استعلام و بر آن اساس اقدام نمایند.
یکی از جرایم عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی بنا بر تبصره ماده 193 قانون مالیاتهای مستقیم از دست دادن فرصت بهره برداری از معافیت مالیاتی در سال مربوطه خواهد بود. به عبارت دیگر افرادی که دارای معافیت مالیاتی هستند، صورتی که اظهار نامه مالیاتی خود را در فرصت معین ارسال نکنند، معافیت مالیاتی خود را از دست خواهند داد.